Slutet av 20-talet
1926 var ett intressant år. De franska storspelarna Cochet och Brugnon kom till Särö, där Cochet helt överraskande fick se sig slagen av Allan Thorén. Sigrid Fick och Eina Ekman tog åter mästerskapet i dubbel. Ett pittoreskt inslag i tävlingen var Maharadjan av Kalsia med sekreterare och livmedikus.
1928 utvidgades tennisområdet och intill 1922 års bana lades en ny cementbana, nuvarande bana 2. Den överlämnades till Kungen på hans 70-årsdag och fick namnet Kung Gustaf V:s jubileumsplan.
30-talet
Under 1930-talet fortgick spelet med oförminskat intresse. 1938 genomfördes den 25:e internationella tävlingen på Särö – inte mindre än 140 spelare var anmälda.
Från 1939 kan noteras att Göteborgs bäste spelare Morgan Hultman segrade över Olle Lindqvist och att inte mindre framgångsrika Alva Björk vann över Ingrid Svan. Systrarna Astrid och Kerstin Nilsson segrade i damdubbeln. Mr G och Wollmar Boström deltog i vanlig ordning.
Laurenius skildrar i sin uppsats sina minnen av Särö-tennisen från 1927 och framåt.
"Den allt överskuggande händelsen i livet på Särö var tennistävlingarna. Inte minst publikdragande var att gamle kungen ställde upp. För att ingen skulle tjuvtitta på härligheten var stora skynken uppsatta på staketet runt tennisanläggningarna. Då kungen gjorde sin entré var Särös egen polis utkommenderad iförd full mundering med nypressade vita byxor. Kungen slog sig ned i en särskilt bekväm korgstol framför bana 1. På en sida hade han statsfrun Alice Keiller och på andra sidan änkefru Willerding. Tävlingsledare var överstelöjtnant Otto Ankarcrona och han såg till att det fanns domare och bollkallar till alla matcherna. En av bollkallarna var Carl-Björn Willumsen, som vi alla vet, senare blev en framstående man i SLTK.
Bland de stora celebriteterna inom tennissporten som passerade revy var min favorit Allan Thorén. Han spelade inte bara den bästa tennisen utan även den vackraste. Bland många minnesrika matcher kan jag här nämna n där en amerikan vid namn Stevensen mötte göteborgsspelaren Ivar Selander. Det mest intressanta med den matchen var amerikanens racket, som var helt av stål, såväl ramen som strängarna. Slagen blev fruktansvärt hårda. Stevensen tippades som klar vinnare men Selander som skruvade sina bollar fick amerikanen helt ur spel och avgick med segern."
Särö hade många duktiga hemmaspelare, icke minst Kerstin Nilsson (Petersen). Hon blev med tiden Sverigemästarinna i damdubbel och medlem i svenska landslaget.