Under perioden 1947-1957 förde klubben en stillsam tillvaro i förhållande till föregående skeden. Det fanns dock entusiaster som såg till att banorna hölls i spelbart skick och tävlingar anordnades i viss utsträckning. Särskilt gjorde Carl-Björn Willumsen här en utmärkt insats.
Föreningen Särö Ungdom
Verksamheten breddades genom tillkomsten av Föreningen Särö Ungdom. Den bildades mot slutet av 1950-talet och hade som mål att ge ungdomarna på Särö en meningsfull sysselsättning. Initiativtagare var Douglas Keiller och Carol Wallenberg. Föreningens första ordförande blev Fredrik Petersen.
Man började med simundervisning och fortsatte traditionen med midsommarfirande på Bassängbacken.
Simundervisningen förlades till dambadet, stranden vid Bassängbacken samt Carols och Turitz´s bryggor. SLTK och Föreningen Särö Ungdom hade gemensamma årsmöten, där särskilda delegerade valdes för Särö Ungdom. Simlärare anställdes, simmarmärken anskaffades och promotioner hölls, varvid Carol var en imponerande promotor, som framgår av nedanstående bild. Han var själv en mycket duktig simmare.
Det var många, som under åren gjorde insatser för simningen – en del namn: Hans Wachtmeister, Kerstin Petersen, Ulf Schéle, Marianne Kristensen, Maud Hansson, Inger Steffenburg, Gunborg Allvar, Mariana Lidvall och Lars-Erik Rydbeck. Tennisen utvidgades emellertid allt mer med tiden och styrelsen fick fullt upp med det arbetet. Till slut beslöts att ta kontakt med Särö Båtklubb, om inte den kunde ta över simundervisningen – det låg ju nära till hands, då ungdomarna inte fick gå ombord, förrän de tagit simborgarmärket, dvs. kunde simma 200 m. Följdriktigt kom båtklubben att sedermera överta denna verksamhet.
När det gäller midsommarfirandet står Bosse Englund i en klass för sig att leda sång och dans vid majstången. Hans efterträdare har på ett värdigt sätt fullföljt traditionen. En lång rad av duktiga blomsterflickor med Joyan Zandén i spetsen har smycket stången med prunkande blommor och blad.
Midsommarfirandet på Bassängbacken fortsätter oförändrat – en mer än hundraårig tradition – med lekar, tävlingar och godis till alla barn samt förstås sång och musik. Under senare år har Poschi Broström och Birgitta Laessker välvilligt ställt upp vid utsmyckningen av stången och Maria Lindgren har förtjänstfullt lett dans och sång.
1970-talets början
Bana 3 användes och var fullt spelduglig fram till andra världskrigets början, men blev så småningom helt övervuxen. 1970 grävdes den fram igen av klubbens medlemmar med den energiske George von Knorring i spetsen och belades med asfalt.
Invigningsmatchen var en mixed med Barbro Ekman/Pelle Ericson och Kerstin Petersen/Carl-Björn Willumsen.