1970-talet
Under 70-talet deltar Yvonne Kristensen i Kalle Anka Cup i Båstad och en bild från 1971 av henne används för motiviet till ett frimårke 1972 med en upplaga av 2,4 miljoner. Yvonne vet inget förrän tidningarna ringer upp och vill gratulera.
Länk till postens samlingar. - sök på tennis.
75-års jubiléet
Den 4 och 5 augusti 1972 spelades en Jubileumsturnering till vilken inbjudits vänklubbarna i Kungsbacka, Brottkärr, Heden och på Styrsö. Sammanlagt deltog 32 seniorpar och 12 juniorpar. I seniorfinalen besegrade Särösyskonen Lall Nilsson och Kerstin Petersen gästerna Bengt Palm och det tredje syskonet Astrid Sjöblom från Brottkärrs Tennisförening. I juniorfinalen van Per Petersen och Charlotte Ludvigson, Särö över Fredrik Trägårdh och Eva Holmqvist, Styrsö.
I samband med jubileumstävlingarna ordnades en subskriberad fest på kvällen den 5 augusti på Särö Hotell. Häri deltog de till tävlingarna inbjudna jämte många hedersgäster. Tal hölls av ordföranden Carol Wallenberg, kommunalrådet Gösta Svensson, generalkonsul Nils Åhlund, fru Sigrid Fick och representanter för vänklubbarna. Brottkärr överlämnade ett glasfat, Heden en glasvas och Kungsbacka ett vandringspris. Kungsbacka kommun uppvaktade med en blomsteruppsats i keramikskål. Ordföranden Carol Wallenberg erhöll av klubben en Orrefors vas med SLTK-emblemet i emalj som tack för ett ovärderligt arbete och generositet – inte minst genom gåvan av två flaggstänger till jubileet. Till dessa hade Marianne Kristensen skänkt flaggor och vimplar i svenska respektive klubbens färger. Hans Henrik Kristensen överlämnade till vice ordföranden Carl-Björn Willumsen det reliefierade cement fundament, som legat under Gustaf V:s minnestavla på gamla bana 2, nu inramat i Särö-ek och utfört som ett lågt bord. Per Ericson erhöll blommor som tack för sin stora insats att sätta tennisplanerna i förstklassigt skick. Efter middag och alla tal tråddes dansen till musik under discjockeyn Jacob Wallenbergs medryckande ledning.
Den 12 augusti spelades en klubbmatch Särö-Brottkärr på Brottkärr. Särö vann med 9-4. Som avslutning hade värdfolket ordnat grillparty med helstekt lamm.
Söndagen den 13 augusti ordnades en musikstund i Särö kyrka kallad ”Över vikar och vass – klassisk jazz” med bl. a Gilbert Holmström och Märta Schéle. Resultatet av konserten blev SLTK:s Musikfond att utnyttjas bl. a för fortsatt konsertverksamhet.
Från 75-årsjubiléet och framåt
Stimulerad av det fina 75-årsjubiléet fortsatte klubben sin verksamhet. Den har nu också fått möjlighet till inomhusspel i den nybyggda Bukärrsskolan 1974. Utomhus var det fortsatt träning, tävling och med KM i månadsskiftet juli-augusti. Men också med den mycket uppskattade blixt-mixeden, som praktiskt taget alltid anordnades av Calle-Björn. Gemyt och trevlig samvaro präglade och präglar fortfarande Särö-mixeden.
I början av 70-talet startades klubbmatcher för juniorerna mot Styrsö och för seniorerna mot Brottkärr, ömsom på hemmaplan och ömsom bortaplan. Dessa utbyten fortsatte ett antal år framöver.
Sommaren 1976 hände en hel del på klubbens område. Först hade bollplanket flyttats och belagts med ljudabsorberande spånplattor för att inte störa omgivningen och i första hand gudstjänsterna i Särö kyrka. Därigenom blev det plats för en mini-tennisbana. Parkeringsplatsen hade gjorts i ordning och bana 3 belagts med asfalt. Grunden hade lagts för ett nytt klubbhus, som var mycket efterlängtat. Det hade nämligen inte funnits ett sådant sedan Gustav V:s crockethall, ombyggd till klubbhus och nedbrunnen 1966. Det låg utmed Solallén.
Den 1 juli kom klubbhuset i två delar på trailer från Sandsjöforshus. En stor kran lyfte halvorna på plats under stort jubel. Allt passade perfekt. Många medlemmar hade hjälpt till med både arbete och slantar, men klubbhusets tillkomst var främst Carol Wallenbergs och Lasse Rydbecks förtjänst. Men det finns flera som lagt ner mycket arbete på tennisanläggningen under denna tid och senare. Bland dem kan nämnas: Pelle Ericsson, Hans Henrik Kristensen, Astor Holldén och vår nuvarande intendent Thomas Järryd. Inte minst viktig för denna utbyggnadsperiod var finansieringen med kommunala och statliga bidrag samt egna satsningar. Här gjorde kassaförvaltaren Bertil Kanter, assisterad av Hans Henrik Kristensen, förtjänstfulla insatser.
Klubben har nu också börjat deltaga i det allsvenska seriespelet med både herrlag, damlag och juniorlag och har fortsatt med detta genom åren med växlande framgång.
I början på 80-talet startades ett nytt utbytesspel mot Åsa-Skyttevikens Tennisklubb, vilket fortsatt i många år framöver och gav anledning till många spännande matcher.
I samband med att det kommunala vatten- och avloppsledningsnätet kom till Särö fick klubbhuset på tennisanläggningen också dessa faciliteter 1983. Klubben hade under året också inköpt hela tennisområdet. En ny tennisbana, bana 4, anlades genom ABV:s försorg och samtidigt belades alla tennisbanor med plexipave. Även parkeringsplatsen utvidgades. Det blev naturligtvis en stor invigningsfest med uppvisningsmatcher, blixt-mixed och gåvor till klubben.